Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi525g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)175g32kcal3.2g3.2g0.5g3.5g
Sipuli 46g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Peruna, vanha, kuorittu 70g53kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 70g25kcal3.2g1.4g0.2g1.8g
Tomaattisose tomaattipyree 25g19kcal1.1g3.2g0g0.2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g7g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Selleri, annos 50g35g4.9kcal0.4g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2051g347kcal21g53g2g17.8g
Valittu annoskoko1026g174kcal10.5g26.5g1g8.9g
Annoskoko puolitettuna513g87kcal5.3g13.3g0.5g4.5g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958