Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 608g5372kcal0g0g607.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g261g339kcal34.2g0.8g21.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl45g63kcal2.1g4.1g4.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)45g9kcal0g2.9g0g0g
Ruokasuola jodioitu 23g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2052g11588kcal73g17g1267g0g
Valittu annoskoko1026g5794kcal36.5g8.5g633.5g0g
Annoskoko puolitettuna513g2897kcal18.3g4.3g316.8g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485