Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 263g101kcal2.6g18.1g0.5g6.6g
Nauris 131g36kcal1.3g5.5g0.4g2.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g74g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Rypsiöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 88g243kcal1.8g2.6g24.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2055g1252kcal14.8g62.4g100.2g21.2g
Valittu annoskoko1027g626kcal7.4g31.2g50.1g10.6g
Annoskoko puolitettuna514g313kcal3.7g15.6g25.1g5.3g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683