Erjan kaalilaatikko

2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa
lihaliemikuutio

* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 457 grammaa

Omena99
AineksetMääräEnergiaPHRK
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g56g197kcal3.4g42.8g1g1.1g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihakeitto, naudanliha 113g68kcal4.4g4.5g3.4g1g
Kaali, valkokaali281g59kcal3.4g9.6g0.6g5.9g
Rypsiöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Siirappi 20g59kcal0g14.6g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen281g93kcal9.3g13.8g0g0g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Lihaliemikuutio Kania9g21kcal1g1.1g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2057g1151kcal43.8g176g28.2g17.2g
Valittu annoskoko1028g575kcal21.9g88g14.1g8.6g
Annoskoko puolitettuna514g288kcal11g44g7.1g4.3g
Arvot/100g100g56kcal2.1g8.6g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270066