Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 13g10kcal0.2g1.9g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 13g89kcal0.1g0.1g10g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g13g75kcal2.6g0.8g6.8g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5g17kcal0g4.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Puolukka 25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g614kcal8.8g61.4g36g1.8g
Valittu annoskoko103g307kcal4.4g30.7g18g0.9g
Annoskoko puolitettuna52g154kcal2.2g15.4g9g0.5g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.8g17.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81866