Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 11g79kcal0.1g0g8.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.2g0g
Kaurahiutale 4.4g16kcal0.6g2.5g0.3g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Sokeri 16g64kcal0g15.7g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g22g26kcal0.6g0.9g2.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 22g10kcal0.1g1.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g528kcal8.4g63g25.8g3.2g
Valittu annoskoko103g264kcal4.2g31.5g12.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna52g132kcal2.1g15.8g6.5g0.8g
Arvot/100g100g256kcal4.1g30.5g12.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932