Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 10g2.8kcal0.2g0.3g0g0.2g
Herkkusieni 6.7g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kiinankaali raaka 100g10g1.8kcal0.2g0.2g0g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g2g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Voi 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Paprika, punainen2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.3g11kcal0.1g0.1g1.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g3.3g7.7kcal0.2g1.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g72kcal2g6.4g3.4g2g
Valittu annoskoko103g36kcal1g3.2g1.7g1g
Annoskoko puolitettuna52g18kcal0.5g1.6g0.9g0.5g
Arvot/100g100g35kcal1g3.1g1.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416