Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit47g8kcal0.7g1g0.1g0.9g
Nakki, keskiarvo 11g26kcal1.3g0.1g2.3g0g
Flora margariini 60, annos 10g2.8g15kcal0g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Aurajuusto2.8g10kcal0.6g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g159kcal8g9g9.8g2g
Valittu annoskoko103g79kcal4g4.5g4.9g1g
Annoskoko puolitettuna52g40kcal2g2.3g2.5g0.5g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140