Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 28g10kcal0.9g1.4g0g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Tattarijauho, Myllynparas18g61kcal2.3g12.1g0.3g1g
Ruisjauho, 1 dl3.9g13kcal0.4g2.5g0.1g0.5g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.1g8.2kcal0g0g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g295kcal12.4g47.8g5.4g3.8g
Valittu annoskoko104g148kcal6.2g23.9g2.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna52g74kcal3.1g12g1.4g1g
Arvot/100g100g143kcal6g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363