Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1700g490kcal17g78.2g5.1g30.6g
Porkkana 1360g445kcal8.4g75.6g2.7g34.7g
Peruna, vanha, kuorittu 2719g2070kcal51.1g421.5g5.4g27.2g
Vesi, vesijohtovesi 3399g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt680g313kcal21.8g32.6g10.2g0g
Voi 95g690kcal1.1g0.4g77.4g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8127kcal198.8g1243.8g201.6g185g
Valittu annoskoko10000g4063kcal99.4g621.9g100.8g92.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2032kcal49.7g311g50.4g46.3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644