Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 280g961kcal28.5g196.1g3.4g9.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 120g850kcal0.9g0.5g95.8g0g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.6g0g0g
Sokeri72g292kcal0g71.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 287g86kcal8.3g10.3g0.3g0g
Puolukka 120g47kcal0.5g8.1g0.6g3.1g
Raparperi 96g32kcal0.7g5.3g0.1g1.3g
Vesi48g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2064g4570kcal78.8g591.4g200.4g28.4g
Valittu annoskoko1032g2285kcal39.4g295.7g100.2g14.2g
Annoskoko puolitettuna516g1143kcal19.7g147.9g50.1g7.1g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068