Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4647g1118kcal84.1g102.2g13.9g106.9g
Voi, 1 tl, 5 g290g2120kcal2.9g2.9g232.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 378g1295kcal38.5g264.3g4.5g13.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 3872g2450kcal116.2g185.9g135.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa387g1162kcal89.1g0g89.1g0g
Kananmuna kuoreton 426g608kcal53.2g1.3g43.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17505kcal768g1113.2g1038g240.2g
Valittu annoskoko10000g8752kcal384g556.6g519g120.1g
Annoskoko puolitettuna5000g4376kcal192g278.3g259.5g60.1g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474