Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 435g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 44g32kcal5.7g0.5g0.2g3g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )15g133kcal0g0g14.6g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 84g257kcal7.4g46.7g1.6g11.7g
Grahamjauho 218g713kcal23g132g4.8g21.5g
Vehnäjauho puolikarkea 235g806kcal23.9g164.4g2.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2072g3881kcal120g687.2g48g88.8g
Valittu annoskoko1036g1941kcal60g343.6g24g44.4g
Annoskoko puolitettuna518g970kcal30g171.8g12g22.2g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82901