Herkullisin tiikerikakku, Maidoton

4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl leivontamargariinisulaa, maidoton
3 tl leivinjauhetta
2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Nordic Ruoka 15% kasvirasvavalmistetta (riisi- tai kauramaitokin käy)
1½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sulata rasva ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Lisää muna-sokerivaahtoon rasva, sen jälkeen sekoita jauhoja ja kasvarasvavalmistetta vuorotellen seokseen.

Jaa taikina kahteen osaan.

Mausta 3/4 taikinasta vanilliinisokerilla ja loput kaakaojauheella.

Kaada tai lusikoi voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa.

Päällimmäöiseksi vaaleaa.

(Olen laittanut pohjalta lukien: vaalea, tumma, vaalea, tumma, vaalea = kaunis kuvio valmiissa kakussa)
Paista noin 180 asteessa 50-60 min. Kakku on kypsä, kun se ei tartu puikkoon.

Kumoa jäähtyneenä.

(Resepti muokattu Kaarina Hyvärisen, Hyvinkää, ohjeen pohjalta.

Tulos todella herkullinen)

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanamuna, paistettu (pirkka)18g40kcal2.4g0.1g3.4g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)25g179kcal0g0g19.9g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.5g0.1g0.4g
Täysjyvävehnäjauho sunnuntai (Ravintoraisio oy), annos 60g13g44kcal2.3g7.2g0.4g1.7g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g12g20kcal0.1g0.7g1.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.5g5.5kcal0.3g0.2g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g831kcal12.6g75.8g52g5.2g
Valittu annoskoko104g415kcal6.3g37.9g26g2.6g
Annoskoko puolitettuna52g208kcal3.2g19g13g1.3g
Arvot/100g100g399kcal6.1g36.4g25g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318048