Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 62g68kcal4.9g10.2g0.4g1.3g
Hunaja17g56kcal0.2g13.6g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore13g3.1kcal0g1.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g13g112kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g477kcal10.2g49.8g25.8g2.6g
Valittu annoskoko104g239kcal5.1g24.9g12.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna52g119kcal2.6g12.5g6.5g0.7g
Arvot/100g100g230kcal4.9g23.9g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384