Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 7g21kcal1.2g3.4g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g14g21kcal0.1g0.8g1.8g0.1g
Oliiviöljy 5.5g48kcal0g0g5.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8g28kcal0.8g5.6g0.1g0.3g
Ohrajauho 6g20kcal0.5g3.9g0.1g0.5g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 3.3g8.8kcal0.3g1.5g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g321kcal6.4g36.6g15.4g4g
Valittu annoskoko104g161kcal3.2g18.3g7.7g2g
Annoskoko puolitettuna52g80kcal1.6g9.2g3.9g1g
Arvot/100g100g154kcal3.1g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694