Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot6.6g19kcal0.9g0.1g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g6.2g1.9kcal0.1g0.2g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa38g53kcal10.3g0g0.9g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 9g37kcal0.2g0.2g3.9g0g
Crowmoor siideri31g13kcal0g1.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.9g6.7kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana209g265kcal23.4g4.6g14.4g0.4g
Valittu annoskoko104g133kcal11.7g2.3g7.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna52g66kcal5.9g1.2g3.6g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542