Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 42g7.6kcal0.2g1.1g0.2g0.3g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 19g37kcal3g0.7g2.4g0g
Tomaattimurska 28g8.3kcal0.2g1.5g0.1g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana209g186kcal7g7.6g13.8g2g
Valittu annoskoko105g93kcal3.5g3.8g6.9g1g
Annoskoko puolitettuna52g47kcal1.8g1.9g3.5g0.5g
Arvot/100g100g89kcal3.3g3.6g6.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652