Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste20g0kcal0g0g0g0g
Voi 301g2184kcal3.6g1.2g244.7g0g
Manteli 151g927kcal36.2g9.9g81.3g10.8g
Vehnälese 12g28kcal1.6g1.9g0.5g4.5g
Psylliumkuitu, annos 6g10g5kcal0g0g0g8.3g
Kaakaojauhe sokeroitu 12g51kcal0.7g9.3g1.1g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 30g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 301g994kcal6g9g105.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g100g518kcal10g22.9g42.9g0g
Raparperi 100g34kcal0.7g5.5g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g9500kcal117.8g124.6g952g50.2g
Valittu annoskoko1040g4750kcal58.9g62.3g476g25.1g
Annoskoko puolitettuna520g2375kcal29.5g31.2g238g12.6g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905