Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 624g676kcal49.3g101.7g3.7g13.1g
Hunaja166g557kcal1.7g136.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore125g31kcal0g11.2g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g125g1123kcal0g0g124.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g4775kcal102g498.6g257g26.4g
Valittu annoskoko1040g2388kcal51g249.3g128.5g13.2g
Annoskoko puolitettuna520g1194kcal25.5g124.7g64.3g6.6g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384