Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste193g0kcal0g0g0g0g
Voi 2894g20996kcal34.4g11.6g2353.1g0g
Manteli 1447g8913kcal348.2g95.5g781.5g104.2g
Vehnälese 116g264kcal15.4g17.8g5.2g43.4g
Psylliumkuitu, annos 6g97g48kcal0g0g0g80.1g
Kaakaojauhe sokeroitu 116g490kcal6.6g89.6g11g0.9g
Kahvijuoma, keskiarvo 289g9kcal0.9g0.9g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2894g9555kcal57.9g86.8g1013g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka24g96kcal0g23.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g965g4978kcal96.5g220g412.9g0g
Raparperi 965g325kcal6.7g53.1g1g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g91348kcal1133.2g1198.4g9155.8g484.2g
Valittu annoskoko10000g45674kcal566.6g599.2g4577.9g242.1g
Annoskoko puolitettuna5000g22837kcal283.3g299.6g2289g121.1g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905