Makaronilaatikko

1 ps (400 g)
Pirkka makaroneja
1 rs (400 g)
Pirkka naudan jauhelihaa
1
sipuli
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
maustepippuria
2 tl
basilikaa
2 tl
timjamia

Munamaito

2
kananmunaa
7 dl
Pirkka kevytmaitoa
1 tl
suolaa

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia.

Valuta makaronit.

2. Hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.

Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla.

Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 417 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, keitetty, suolaa 250g242kcal7.5g49g0.8g2.5g
Jauhelihakastike, tomaattinen, naudanliha 17 %, suurustamaton 250g371kcal28g8.5g24.5g3g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g1.3g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 438g200kcal13.1g21g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2085g1853kcal115.8g163g78.4g12.6g
Valittu annoskoko1043g927kcal57.9g81.5g39.2g6.3g
Annoskoko puolitettuna521g463kcal29g40.8g19.6g3.2g
Arvot/100g100g89kcal5.6g7.8g3.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=446749