Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 376g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen38g173kcal7.5g0.4g15.8g11.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g38g215kcal8.6g7.3g18.7g2.3g
Grahamjauho 83g272kcal8.7g50.3g1.8g8.2g
Ruokaöljy keskiarvo 41g359kcal0g0g40.6g0g
Kurpitsansiemen, Risetti38g212kcal6.8g15.8g13.5g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%15g38kcal2.1g1.7g0.8g7.4g
Vehnäjauho puolikarkea 367g1259kcal37.4g256.9g4.4g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g5159kcal152g677.6g191.6g89.6g
Valittu annoskoko1044g2580kcal76g338.8g95.8g44.8g
Annoskoko puolitettuna522g1290kcal38g169.4g47.9g22.4g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.5g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114270