Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60g434kcal0.7g0.2g48.6g0g
Sokeri 120g485kcal0g119.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g299g194kcal32.9g12.6g0.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai215g753kcal25.8g152.8g4.5g6.5g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g299g102kcal0.6g21.2g0.9g5.4g
Siirappi 30g90kcal0g22.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g35kcal0.3g7.6g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g4229kcal121.8g681.2g110.4g24g
Valittu annoskoko1044g2114kcal60.9g340.6g55.2g12g
Annoskoko puolitettuna522g1057kcal30.5g170.3g27.6g6g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182175