Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot66g191kcal9.2g0.7g17.1g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g63g19kcal0.6g2.5g0.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa375g526kcal103.6g0g9.4g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 94g366kcal2g2.1g39.4g0g
Crowmoor siideri313g125kcal0g12.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)9g68kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2090g2655kcal234g47g147.8g4.2g
Valittu annoskoko1045g1327kcal117g23.5g73.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna523g664kcal58.5g11.8g37g1.1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542