Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen416g137kcal13.7g20.4g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g104g83kcal1.6g7g5.2g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 375g285kcal7g58.1g0.7g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2095g1039kcal45.8g175.8g12g9g
Valittu annoskoko1048g520kcal22.9g87.9g6g4.5g
Annoskoko puolitettuna524g260kcal11.5g44g3g2.3g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324