Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g357g121kcal0.7g25.4g1.1g6.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)101g729kcal0.1g0.1g81g0g
Sokeri133g541kcal0g133.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g153g552kcal19.9g107.3g3.2g5.7g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl133g453kcal2.7g4g46.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g167g108kcal18.3g7g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2096g5021kcal83.8g556.4g264.8g24.2g
Valittu annoskoko1048g2510kcal41.9g278.2g132.4g12.1g
Annoskoko puolitettuna524g1255kcal21g139.1g66.2g6.1g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574