Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g3902g12644kcal616.6g2634.1g114g390.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1951g7024kcal281g1149.3g136.6g183.4g
Ohrasuurimo 1951g6289kcal161g1232.2g39g148.3g
Oivariini, 60 (100g)244g1342kcal2.4g2.4g146.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1951g6296kcal231.8g1179.5g39g113.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g67190kcal2585.6g12395g949.8g1670.2g
Valittu annoskoko10000g33595kcal1292.8g6197.5g474.9g835.1g
Annoskoko puolitettuna5000g16797kcal646.4g3098.8g237.5g417.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810