Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g32g22kcal3.8g1.3g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 57g72kcal6.3g0.1g5.1g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g16g62kcal4.6g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g313kcal29.4g3.2g20g0g
Valittu annoskoko105g156kcal14.7g1.6g10g0g
Annoskoko puolitettuna53g78kcal7.4g0.8g5g0g
Arvot/100g100g149kcal14g1.5g9.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059