Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 31g14kcal0.2g2g0.2g1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g11g4.6kcal1.1g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe16g45kcal0.2g8.8g0g6.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g127kcal3g21.6g0.4g14.6g
Valittu annoskoko105g64kcal1.5g10.8g0.2g7.3g
Annoskoko puolitettuna53g32kcal0.8g5.4g0.1g3.7g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888