Tomaatti-pinaattipiirakka

Piirakkapohja syntyy perinteisesti nyppimällä rasva jauhoihin, lisäämällä suolan, sitten veden ja maitorahkan.

Maitorahka korvaa osan rasvasta, jolloin pohja on kevyempi.

Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 - 15 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.

Tarvittaessa kuori kesäkurpitsa, pilko se jo siivuiksi tai lohkoiksi.

Siivuista noin sentin paksuisia.

Ryöppää tuorepinaatti tai sulata pakastepinaatti, purista ylimääräinen neste pois.

Paloittele tomaatit joko lohkoiksi tai siivuiksi.

Mitä pienempiä kasvikset on, sitä todennäköisemmin ne pehmenevät uunissa ja piirakka on helpompi syödä.

Erota kahdesta kananmunasta keltuaiset ja lisää ne kahden kokonaisen kananmunan sisällyksen joukkoon.

Vatkaa joukkoon kerma ja tarvittavat mausteet, kuten pippuri, suola, valkosipulijauhe jne. Lisää kasvikset munakermaseokseen, sekoita.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Kaada seos piirakkapohjaan.

Paista kunnes täyte on hyytynyt ja ottanut hieman väriä itseensä, noin 30 - 45 minuuttia 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Jennyw
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.2g6.2kcal0.3g0g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Ruokakerma Valio 5%22g13kcal0.3g0.6g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.5g0.1g0.4g
Vesi2.7g0kcal0g0g0g0g
Pinaatti 8.2g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 19g3.5kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g14g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kadett juusto 5% (Arla)5.5g10kcal1.9g0g0.3g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)4.1g16kcal0g0.3g1.6g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g11g7kcal1.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g210kcal11.8g19.6g8.6g1.6g
Valittu annoskoko105g105kcal5.9g9.8g4.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna53g53kcal3g4.9g2.2g0.4g
Arvot/100g100g100kcal5.6g9.3g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=302565