Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva1.5g1kcal0.2g0g0g0.2g
Koff, kolmonen22g8.7kcal0g0.5g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g22g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g22g77kcal1.5g16.6g0.4g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g22g77kcal2.6g15.5g0.5g0.7g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g373kcal12.6g65.2g5g1.8g
Valittu annoskoko105g187kcal6.3g32.6g2.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna53g93kcal3.2g16.3g1.3g0.5g
Arvot/100g100g178kcal6g31g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441