Terveellisempi pulla

0,5 l vettä
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
2 dl intiaanisokeria
50 g hiivaa
1 muna
10 dl vehnäjauhoja
4 dl rouheista sämpyläjauhoa
75 grammaa margariinia
0,5 dl ruokaöljyä

täytteeseen
4 rkl sinistä Keijua
4 rkl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria

voiteluun muna

kardemumma kattilaan, jossa vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Kaadetaan astiaan, jossa hiiva, maitojauhe ja intiaanisokeri.

Sekoitetaan ja lisätään muna ja osa jauhoista.

Sekoitetaan ja lisätään loput jauhot.

Vaivataan kunnes saadaan kunnon sitko, jonka jälkeen lisätään rasva.

Alustetaan kunnes taikina irtoaa sekoitusastian reunoilta.

Kohotetaan peitettynä puolisen tuntia.

Leivotaan 28 pikkupullaa ja asetetaan pellille.

Kohotetaan puolisen tuntia, jolloin valmistetaan täyte margariiinista, mantelirouheesta ja vanilliinisokerista.

Uuni lämmitetään 225 asteiseksi, juuri ennen paistoa pullat voidellaan munalla ja täytetään painamalla nokare täytettä pullaan.

Paistetaan 10-15 minuuttia.

Myrtti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g12g43kcal0.2g10.9g0g0g
Auringonkukkaöljy (100g)3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Maitojauhe, rasvaton, 1 dl4.2g15kcal1.5g2.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai46g162kcal5.6g32.9g1g1.4g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)20g70kcal2.4g13.8g0.4g1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5.4g39kcal0g0g4.3g0g
Hiiva, 50g3.6g2.2kcal0.5g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Mantelirouhe, 1 rkl2.4g14kcal0.5g0.1g1.2g0.3g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)2.8g18kcal0g0g2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, kuoreton (mukaan)4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g803kcal22.4g120.2g25.8g5.6g
Valittu annoskoko105g402kcal11.2g60.1g12.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna53g201kcal5.6g30.1g6.5g1.4g
Arvot/100g100g382kcal10.7g57.2g12.3g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=35172