Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g23g136kcal5.2g4.7g12g2.4g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu12g63kcal2.9g2.1g5.4g0.5g
Pellavansiemen kokonainen 15g77kcal3g0.2g6.4g4g
Auringonkukansiemen 12g70kcal2.7g1.5g5.8g0.7g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g11g5.8kcal0.6g0.3g0.2g10.5g
Oliiviöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g894kcal35.2g17.8g78g36.2g
Valittu annoskoko105g447kcal17.6g8.9g39g18.1g
Annoskoko puolitettuna53g223kcal8.8g4.5g19.5g9.1g
Arvot/100g100g426kcal16.8g8.5g37.2g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107