Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.4g0.7g1.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.1g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl19g8.3kcal0.8g1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g478kcal13.4g80.4g10g4.6g
Valittu annoskoko106g239kcal6.7g40.2g5g2.3g
Annoskoko puolitettuna53g119kcal3.4g20.1g2.5g1.2g
Arvot/100g100g226kcal6.3g38g4.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603