Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali62g13kcal0.7g2.1g0.1g1.3g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 25g33kcal0.7g0.8g3g0g
Dijonsinappi, Maille, Original1.9g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Ruohosipuli, tuore2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g137kcal6.4g6.4g9.2g3g
Valittu annoskoko106g69kcal3.2g3.2g4.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna53g34kcal1.6g1.6g2.3g0.8g
Arvot/100g100g65kcal3g3g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447