Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g25g84kcal3.8g15.5g0.7g1.5g
Tonnikala vedessä, rainbow20g20kcal3.9g0.1g0.4g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g6g30kcal0.4g3.2g1.8g0.1g
Ruokakerma Valio 5%28g17kcal0.3g0.8g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 8.4g8.7kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g338kcal17.4g42.6g10.6g3.8g
Valittu annoskoko106g169kcal8.7g21.3g5.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna53g85kcal4.4g10.7g2.7g1g
Arvot/100g100g160kcal8.2g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850