Thaimaalainen kanakeitto

1.Kuori ja keitä juurekset kypsiksi vedessä ja soseuta keitos.

Painekattilassa keittoaika kiehumisen jälkeen 6 minuttia.

2. Kuumenna pannu lisää oliiviöljy, raastettu inkivääri valkopippuri ja valkosipuli paahda ja lisää kanapalat.

Kypsennä kevyesti.

3.Lisää murskatut mausteet, valkoviini, sitruunamehu sekä kanapalat kattilaan.

Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 10-15- minuuttia siten, että kanapalat kypsyvät.

Tulisieluisempi voi laittaa chiliä reilusti.

3. Lisää kookosmaito joukkoon, mutta älä enää kiehuta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Jujaka

Jujaka sanoi...

Viljalla ruokittua kanaa (Ranskalaista) kun saat broilerin tilalle, niin keitosta tulee taivaallisen hyvää. Saatava Helsingissä ainakin Votkinilta.

lauantai 24.01.2009 klo 22:35

AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 57g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Palsternakka, keitetty, suolaton 50g32kcal0.3g6g0.2g2.3g
Kookosmaito Oriental Light (B&k), annos 400g63g44kcal0.6g0.9g3.7g0g
Kanasuikaleet kariniemi125g139kcal28.7g0g2.5g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.1g2.5kcal0.1g0.6g0g0.1g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g10g29kcal0.9g1.8g2g0g
Chili paprika punainen6.2g2.5kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi469g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton7.8g1.6kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g4.7g18kcal0g4.5g0g0g
Valkoviini kuiva 9g6.4kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 57g44kcal1.1g8.9g0.1g0.6g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Bataatti, kuorittu 181g147kcal2.8g30.5g0.1g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g1033kcal70.6g115.6g23.6g20g
Valittu annoskoko1050g516kcal35.3g57.8g11.8g10g
Annoskoko puolitettuna525g258kcal17.7g28.9g5.9g5g
Arvot/100g100g49kcal3.4g5.5g1.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100162