Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl8.4g76kcal0g0g8.4g0g
Tomaattisose tomaattipyree 9g7.1kcal0.4g1.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz13g13kcal0.1g3g0g0.2g
Chili mausteseos, Old El Paso5g14kcal0.4g2.5g0.3g0g
Kanaliemi rainbow 1 L501g250kcal20g5g20g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g125g155kcal3.8g32g0.3g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g156g64kcal2.2g12.7g0.5g0g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g9g14kcal1.5g0.1g0.8g0g
Aito nakki HK (500g)188g451kcal22.5g5.6g37.5g0g
Persilja 3.8g1kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g2109kcal102.8g127.4g135.8g2.4g
Valittu annoskoko1050g1055kcal51.4g63.7g67.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna525g527kcal25.7g31.9g34g0.6g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460