Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore315g54kcal1.9g7.9g1.3g2.2g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g180g297kcal36g0g18g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Basilika, tuore 4.5g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Tomaattimurska 180g53kcal1g9.6g0.4g3.4g
Tomaattisose tomaattipyree 20g15kcal0.9g2.6g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz9g9kcal0.1g2.2g0g0.1g
Valkosipuli 5.4g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g113g276kcal20.3g0.7g21.4g0g
Mozzarella juustoraaste, valio45g131kcal11.7g0g9.5g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen45g9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2106g1777kcal148g65.6g101.8g19g
Valittu annoskoko1053g889kcal74g32.8g50.9g9.5g
Annoskoko puolitettuna527g444kcal37g16.4g25.5g4.8g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171