Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)263g50kcal3.7g5g1.3g6.6g
Kukkakaali 105g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Jauheliha, sika-nauta 350g775kcal61.2g0g59.5g0g
Pekoni rasvainen 74g280kcal8.9g0g27.5g0g
Sinappi 28g37kcal1.2g3.9g1.7g0.5g
Oliiviöljy 24g209kcal0g0g23.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 88g289kcal1.8g2.6g30.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g44g66kcal7g0.4g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2107g3503kcal173.4g36g297.2g21.6g
Valittu annoskoko1053g1751kcal86.7g18g148.6g10.8g
Annoskoko puolitettuna527g876kcal43.4g9g74.3g5.4g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178