Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 133g150kcal28.1g0g4g0g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 202g153kcal3.8g31.1g0.4g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g93g26kcal0.6g5.6g0.2g2.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Valkosipuli 1.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g7g18kcal0.8g0.2g1.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 467g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr93g24kcal0.8g4.5g0.3g2.1g
Mustapippuri, annos 1g2.3g5.3kcal0.3g0.9g0.1g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2107g864kcal70.2g89.6g22.6g14.6g
Valittu annoskoko1053g432kcal35.1g44.8g11.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna527g216kcal17.6g22.4g5.7g3.7g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.3g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158942