Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 300g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Selleri, annos 50g120g17kcal1.2g3.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Kuohukerma,valio,2dl120g408kcal2.4g3.6g42g0g
Juustoraaste emmental punaleima120g468kcal34.8g0g36g0g
Vehnäjauho, sunnuntai6g21kcal0.7g4.3g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g2217kcal90.2g94.8g159.6g29.2g
Valittu annoskoko1056g1109kcal45.1g47.4g79.8g14.6g
Annoskoko puolitettuna528g554kcal22.6g23.7g39.9g7.3g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465