Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g386g1197kcal65.6g208.5g11.2g50.2g
Oliiviöljy (Euroshopper)60g492kcal0g0g54.6g0g
Kuivahiiva, annos 11g9g34kcal4.2g3.8g0.6g0g
Kaurahiutale 60g225kcal8.7g34.2g4.4g6g
Soijarouhe, tumma, 30g26g83kcal12.9g7.7g0.1g1.4g
Vesi343g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen172g57kcal5.7g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g4174kcal194.2g525.2g141.8g115.2g
Valittu annoskoko1056g2087kcal97.1g262.6g70.9g57.6g
Annoskoko puolitettuna528g1044kcal48.6g131.3g35.5g28.8g
Arvot/100g100g198kcal9.2g24.9g6.7g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=327295