Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 34g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Palsternakka 11g7.2kcal0.1g1.3g0g0.5g
Nauris 45g12kcal0.5g1.9g0.1g0.9g
Lohifilee 270g527kcal50.5g0g36.4g0g
Tilli, tuore 9g2.7kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g6.8g15kcal1.1g1.1g0.6g0g
Sipulikuutiot Apetit45g12kcal0.5g2.2g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g45g7.7kcal0.9g0.9g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 135g446kcal2.7g4.1g47.3g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2115g2082kcal114g27g169.6g4.6g
Valittu annoskoko1058g1041kcal57g13.5g84.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna529g521kcal28.5g6.8g42.4g1.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981