Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 21g185kcal0g0g21g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g497kcal56.9g0g30g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Paprikajauhe 1.5g4.8kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Täysjyväriisi 127g426kcal7.7g90.8g0.9g9.4g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7.5g22kcal0.8g1.1g1.6g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 150g155kcal5.2g27g1.6g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2115g2634kcal143.8g246.8g110.8g32g
Valittu annoskoko1058g1317kcal71.9g123.4g55.4g16g
Annoskoko puolitettuna529g659kcal36g61.7g27.7g8g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316