Susan raparperipiirakka

Muruseos:
8 dl (450 g) vehnäjauhoja
3 dl (260 g)l sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta (660 g)
2 dl rasvaton piimä
1 kananmuna

täyte:
2 l (n. 1400 g) raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
4 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

noin 20 palaa

valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.

2. Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 (n. 650 g) muruseoksesta pohjataikinaan.

Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

4. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

5. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

6. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri.

Kaada seos piirakan päälle.

Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä.

OHJE ON Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyn Kotiliedelle antama vuonna 2006.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Susanstrand
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Sokeri 12g50kcal0g12.3g0g0g
Flora laktoositon margariini (Flora), annos 1g7g44kcal0g0g4.9g0g
Piimä, rasvaton (Valio)5.6g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 5.1g6.3kcal0.6g0g0.5g0g
Raparperi 39g13kcal0.3g2.2g0g0.6g
Rahka, valio14g9kcal1.4g0.6g0g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana213g418kcal7.6g69g11.2g2g
Valittu annoskoko106g209kcal3.8g34.5g5.6g1g
Annoskoko puolitettuna53g105kcal1.9g17.3g2.8g0.5g
Arvot/100g100g197kcal3.6g32.5g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127239