Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)34g42kcal3.7g0.1g3g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.5g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g38kcal0.2g0.3g3.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 22g18kcal0.1g3.9g0g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana212g445kcal11.4g64.4g14.2g2g
Valittu annoskoko106g222kcal5.7g32.2g7.1g1g
Annoskoko puolitettuna53g111kcal2.9g16.1g3.6g0.5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148