Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Maito, Kevyt8.4g3.8kcal0.3g0.4g0.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.2g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.7g0.2g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Nautajauheliha 15%22g46kcal4g0g3.3g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Riisi puuroutuva 7.1g24kcal0.4g5.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml7g10kcal0.1g0.2g1g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana213g370kcal18g44.6g12g2.6g
Valittu annoskoko107g185kcal9g22.3g6g1.3g
Annoskoko puolitettuna53g93kcal4.5g11.2g3g0.7g
Arvot/100g100g174kcal8.4g20.9g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420