Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g149g30kcal0.9g5.7g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Lehtiselleri 88g11kcal1g1g0.2g0.9g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g11g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Hauki 88g73kcal16g0g1g0g
Katkarapu 88g60kcal12.6g0g1g0g
Vesi437g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)13g28kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl44g149kcal0.9g1.3g15.3g0g
Pekoni rasvainen 13g49kcal1.6g0g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2121g894kcal68.8g31.4g47.8g12g
Valittu annoskoko1061g447kcal34.4g15.7g23.9g6g
Annoskoko puolitettuna530g223kcal17.2g7.9g12g3g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000